Aviz amendatilor…


Politistul de la Brigada Rutiera Romana, este obligat de lege si de Regulamentul de serviciu la urmatoarele:

1: trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia sa ti-o arate).
2: sa-ti spuna motivul opririi (decat daca este filtru organizat si ei cauta sa zicem alcool).
2′: daca este filtru ai dreptul sa ceri actele de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele echipajului).
3: actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa opreasca masini si apoi sa caute motive de amenda)
3′: deci la oprire se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv (asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate). Logic!
4: la amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. So, puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda dar sa nu recunoasteti fapta.
5: CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu Politia fie noapte fie zi puteti sa sunati la Numarul unic 112 si sa spuneti ca sunteti abuzat. In maxim 30 de minute apare acolo un echipaj de la “Capitala” si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor. (experimentata de un coleg de-al meu de la munca!).
6: fiti intelegatori cu “militianul”… totusi sta in strada de atat timp (asta daca nu incepe sa abereze cum am patit io / ma intreba de unde am husele de pe scaune).

Si mai nou politisti de pe radar nu mai au voie sa dea filmul inapoi… deci daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau le cereti sa va arate:

1. legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… sa aiba vizele la zi.
2. copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului…
3. legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… sa fie vizata.
4. daca mai fac scandal, le cereti sa va arate “ordinul”… este un fel de foaie de parcurs in care sunt scrise locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea.
Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… faptul ca-l intrebi de ele de cele mai multe ori duce doar la un AVERTISMENT pt tine

Leave a comment